Zahtjev za vozačku dozvolu od danas možete uputiti preko Interneta

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama (NN 86/17), građanima je omogućeno da od danas, 4. rujna zahtjev za novu vozačku dozvolu mogu podnijeti i preko sustava e-Građani. Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom, javlja MUP.

Građanin će kroz sustav e-građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje mora priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a, piše N1.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 mm umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 cm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...