na terenu je ljudstvo

Zbog kiše na zadarskom području kanaderi ne mogu gasiti vatru na Velebitu

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

“Požarišta u Lici su i dalje aktivna, kiša pada u mahovima u Vrpilama kod Korenice, ali nedovoljno da bi ugasila požar, a na južnom Velebitu, od Malog Alana na niže, izostala je pomoć iz zraka jer na području Zadra pada kiša uz grmljavinu pa kanaderi ne mogu poletjeti”, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

“To je požar na zahtjevnom, ali ne izrazito teškom terenu. Širenje požara skoro je potpuno zaustavljeno jer smo na vrijeme počeli gasiti te se u kratkom roku prvim gasiteljima priključio dovoljan broj vatrogasaca, ukupno njih 87. Od početka se gasilo s tla i iz zraka, uz jedan kanader i dva zračna traktora”, rekao je Ostović te dodao da je riječ o ogromnoj opožarenoj površini i da će se točna površina izmjeriti danas.

Na terenu je interventni vod Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, a njihov zapovjednik Goran Franković kaže da je uspostavljena kontrola požarišta. Vatrogasci saniraju rub požarišta, panjeve i pojedina stabala bukve, koja su bila zahvaćena plamenom, a mogli bi uzrokovati širenje požara u šumu, unatoč kiši koja pada u mahovima.

Ostavi komentar koristeći Facebook