ZBT: Brose Bamberg za koš bolji od Fenerbahce Dogusa, CSKA Moskva uvjerljivo bolja od Zadra

Drugi dan Zadar Basketball Tournamenta započeo je pobjedom njemačkog prvaka Brose Bamberga koji je jednim košem razlike, rezultatom 90:89 uspio nadjačati prvake Eurolige, Fenerbahce Dogus. Uzbudljiva utakmica bila je neizvjesna do samog kraja, a o konačnom rezultatu susreta dvije jake europske momčadi odlučeno je u produžecima. Najbolji u redovima Bamberga bio je Bryce Taylor koji je ubacio 16 poena uz pet skokova dok je najbolji u redovima Fenerbahce Dogusa bio Jason Thompson s 19 koševa, 12 skokova te po dvije blokade i asistencije.

U drugoj utakmici između CSKA Moskve i KK Zadra znatno je bolja bila ruska momčad koja je uvjerljivim rezultatom 97:68 nadjačala domaćine. Najbolji u zadarskim redovima bio je mladi Luka Božić sa 17 koševa, dok je drugi dvoznamenkasti bio Toni Jelenković koji je dodao 11. Moskovljane je predvodio francuski reprezentativac Nando De Colo s 21 poenom, šest skokova i pet asistencija.

Sutra, trećeg dana turnira u 18 sati nas očekuje utakmica CSKA Moskve i Bayerna. Nakon njih, u 20 sati igraju Himki i Fenerbahce Dogus dok domaćin KK Zadar i Brose Bamberg imaju slobodan dan.

Prije subotnjih sportskih minuta, na obnovljenim košarkaškim terenima ŠC Višnjik, sutra u 10 sati očekuje nas tradicionalni Kids’ Day. U suradnji sa školom košarke Zadar s djecom će igrati zvijezde iz svih klubova koji dolaze na turnir.

Četvrti uzastopni Zadar Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Ulaznice za turnir mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik. Zadar Basketball Tournament ove godine ima humanitarni karakter pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar.

Raspored utakmica:

23.09. (SUBOTA)

18:00 – CSKA – BAYERN / 20:30 – HIMKI – FENERBAHCE DOGUS

24.09. (NEDJELJA)

16:00 – UTAKMICA ZA PETO MJESTO / 18:30 – UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO / 21:00 – FINALE

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...