Župan Longin u obilasku poplavljenih područja: “Materijalna šteta je ogromna”

Župan Božidar Longin posjetio je neke od lokacija u Zadarskoj županiji koje su teško stradale u poplavama. U Gradu Ninu susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom, a u Općini Starigrad s načelnikom Krstom Ramićem.

– Materijalna šteta je ogromna i trenutno se rade konkretnije procjene. Do kraja tjedna sa svojim suradnicima planiram obilazak svih stradalih mjesta u županiji, kako bi na licu mjesta pogledali razmjere štete. Pozivam sve stanovnike naše županije kojima su stradali objekti da se prijave u svoj grad ili općinu te ispune propisane obrasce o procjeni štete. Početkom idućeg tjedna proglasit ću elementarnu nepogodu kako bi se mogla pokrenuti procedura za naknadu štete. Zahvaljujem svima koji ulažu napore da se situacija normalizira – poručio je Longin.

Danas u zadarsku županiju stižu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, kao i izaslanstvo ministarstva kulture predvođeno pomoćnikom ministrice Davorom Trupkovićem.

Izvor: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...