Župan Longin ukida nekoliko odjela i osniva Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom

Jutros je održana  3. sjednica Kolegija župana na kojoj je uz ostalo župan Božidar Longin predložio novu  Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Zadarske županije.
Ovim prijedlogom Odluke se nakon analize postojećeg ustroja, samoupravnog i upravnog djelokruga nadležnosti svih upravnih tijela i poslovnih procesa, a radi postizanja bolje učinkovitosti u radu, povezivanja srodnih nadležnosti u djelokrug jednog upravnog tijela, osnaživanja ljudskih potencijala koji sudjeluju u odgovornim, važnim i složenim postupcima javne nabave ustrojavanjem zasebnog upravnog tijela, te objedinjenog i cjelovitog postupka upravljanja imovinom Županije i vođenja odgovarajućih evidencija i registra imovine Županije i njezinih ustanova i trgovačkih društava, predlaže županijskoj Skupštini novi ustroj i djelokrug upravnih tijela županije na način da je ukupno jedno upravno tijelo manje u odnosu na dosadašnji.

Ovom Odlukom se predlaže ukinuti Upravni odjel za gospodarstvo; Upravni odjel za razvoj i europske procese i Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, ustrojiti novo upravno tijelo Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom koji u svom djelokrugu preuzima poslove javne nabave koji su se do  sada obavljali u Upravnom odjelu za pravne i zajedničke poslove kao i sve druge poslove javne nabave koji su se obavljali u drugim upravnim tijelima Županije .

„Napravili smo novo ustrojstvo, nastojali smo neke stvari spojiti kako bi bili efikasniji i još transparentniji. Želimo biti učinkoviti i kvalitetnije raditi“, rekao je župan Božidar Longin i dodao kako će novi odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom biti od izuzetne važnosti jer je, kako je kazao, javna nabava „živa stvar“.

„Mislim da ćemo s tim odjelom napraviti veliku uštedu“, istaknuo je župan Longin.

Skupštini će također biti upućeno na usvajanje prijedloga  Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije kojom se određuje  koeficijent za radno mjesto zamjenika pročelnika.

Na dnevnom redu bilo je još nekoliko prijedloga Odluka o kojima će raspravljati vijećnici na sjednici Županijske skupštine kao što je zaključak  o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Kazališta lutaka Zadar za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine, o davanju suglasnosti na statute i statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta osnovnih  i srednjih škola kojima je osnivač Zadarska županija, zaključak  o davanju suglasnosti na Statut Psihijatrijske bolnice Ugljan te  prijedlog odluke o usvajanju Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Zadarske županije za 2016. godinu.

Izvor: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...