Županijski centar 112 najviše poziva upomoć zaprimio iz Bibinja, Sukošana i Starigrada

Županijski centar 112 izvijestio je o stanju u Zadru i županiji koje je jučer zahvatilo grmljavinsko nevrijeme sa obilnim količinama oborina. Naročito obilne oborine su pale na području uže gradske jezgre grada Zadra (Poluotok,Relja) te ostalim dijelovima grada kao i prigradskim naseljima.

“Dosta oborina je palo na području općina Bibinje,Sukošan i Starigrad Paklenica odakle je ŽC 112 Zadar zaprimio najviše dojava. Prema dosadašnjim izvješćima nema informacijama o žrtvama i stradalima. Velike su oborine poplavile podrumske prostore javnih ustanova kao i privatnih objekata. Aktiviran je stožer civilne zaštite grada Zadra koji dao i priopćenje za medije te i dalje prati situaciju i izdaje priopćenja. Županijski stožer civilne zaštite je u pripravnosti i prati situaciju. Sve žurne službe kao i komunalna poduzeća su angažirani na otklanjanju posljedica nevremena.

Tijekom cijele noći se radi na saniranju šteta i otklanjanju posljedica prouzročenim velikim količinama kiše. Iz gradskog Vodovoda zaprimljena je obavijest o obaveznom prokuhavanju vode za piće. Pojedini potrošači električne energije na zadarskom području su i dalje bez struje.

 

ZBOG POPLAVLJENOG KOLNIKA ZATVORENE SU CESTE:

ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija;

ŽC6040 Sukošan-Sveti Martin-Zemunik i

ŽC6004 Nin-Vrsi.

Vozi se otežano, jednim trakom, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Murvice Gornje i Murvice Donje, u Sukošanu te na županijskoj cesti ŽC6011 Murvica-Smoković-Zemunik”, javljaju iz ŽC 112.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...