Maja Sever zbog priloga o Nigerijcu Šimi koji je radio kod Ante Gotovine dobila prijetnju smrću

Novinarka Maja Sever, objavila je na svom Facebooku prijetnju smrću koju je dobila zbog jučerašnjeg priloga o migrantu Princeu, prenose 24sata.

Prilog koji je u nedjelju emitiran na HRT-u pokazuje kako priče migranata ne moraju nužno završiti tužno. Nigerijac Prince Wale Soniyiki, u Biogradu poznatiji kao Šime, je u Hrvatsku stigao 2011. te je bio među prvim migrantima koji su dobili azil u Hrvatskoj. Svojevremeno je radio i kao ribar kod Ante Gotovine, a njih dvojica su ostali u dobrim odnosima. Sada ima mali restoran u središtu Zagreba.

Zbog tog priloga muškarac, koji navodno živi u Belgiji, preko Facebooka je prostački izvrijeđao Sever i zaprijetio joj  smaknućem. Poručio joj je da ako želi živjeti s crncima da ode u Englesku, Francusku ili SAD, a da “masonsku multikulti politiku” ne promiče u Hrvatskoj.

– Mogu samo reći da je posao javne televizije i svakog novinara da radi ovakve priče i da ću ih raditi i dalje. Sve prijetnje prijavljujem policiji i surađujem s njom, rekla je za Index Maja Sever komentirajući prijetnju koju je dobila na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...