Prince Wale Soniyiki

Maja Sever zbog priloga o Nigerijcu Šimi koji je radio kod Ante Gotovine dobila prijetnju smrću

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Novinarka Maja Sever, objavila je na svom Facebooku prijetnju smrću koju je dobila zbog jučerašnjeg priloga o migrantu Princeu, prenose 24sata.

Prilog koji je u nedjelju emitiran na HRT-u pokazuje kako priče migranata ne moraju nužno završiti tužno. Nigerijac Prince Wale Soniyiki, u Biogradu poznatiji kao Šime, je u Hrvatsku stigao 2011. te je bio među prvim migrantima koji su dobili azil u Hrvatskoj. Svojevremeno je radio i kao ribar kod Ante Gotovine, a njih dvojica su ostali u dobrim odnosima. Sada ima mali restoran u središtu Zagreba.

Zbog tog priloga muškarac, koji navodno živi u Belgiji, preko Facebooka je prostački izvrijeđao Sever i zaprijetio joj  smaknućem. Poručio joj je da ako želi živjeti s crncima da ode u Englesku, Francusku ili SAD, a da “masonsku multikulti politiku” ne promiče u Hrvatskoj.

– Mogu samo reći da je posao javne televizije i svakog novinara da radi ovakve priče i da ću ih raditi i dalje. Sve prijetnje prijavljujem policiji i surađujem s njom, rekla je za Index Maja Sever komentirajući prijetnju koju je dobila na Facebooku.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar