BOLJE NEMOJTE

5 stvari koje nikad ne biste trebali guglati

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Google je već dugo nezaobilazni dio naših života. Na njemu pretražujemo i doznajemo sve što nas zanima, ali kroz pretraživanje i dijelimo naše privatne interese.

Međutim, postoje neke stvari za koje ipak ne biste trebali koristiti Google, piše Indy100.

1. Google nije vaš liječnik Ne pokušavajte sami dijagnosticirati bolest. Postoji razlog zašto ljudi godinama studiraju medicinu.

2. Google nije vaš savjetnik za anksioznost Kakvo mu pitanje postavite, takav ćete odgovor dobiti. To znači da nema smisla pitati Google koliko je prosječni penis dug i slično.

3. Google je cinker Vaša povijest pretraživanja uvijek im je dostupna, čak i kad ste u incognito modu. Ako guglate nešto što može biti opasno, kao “kako proizvesti nitroglicerin”, Google će vas vjerojatno prijaviti.

4. Google je arhiva odvratnih slika Google je prepun odvratnih prizora od kojih će vam biti zlo. Stoga nemojte guglati stvari kao što su deglove, blue waffle i lemon party.

5. Google je repozitorij javnog znanja o vama Ako guglate svoje ime ili e-mail adresu, izbacit će vam sva mjesta na kojima se javno spominju, a to vas možda neugodno iznenadi. Možete od Googlea tražiti da vas “zaboravi”, ali uskoro će bilo koja stranica na kojoj ste dali svoj e-mail proširiti ga po cijelom webu.

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: