Ako kupujete kuću u Zadru, za metar kvadratni izdvojit ćete u prosjeku 1.590 eura

Prosječne tražene cijene kuća oglašavanih u rujnu na oglasniku Crozilla bilježe porast vrijednosti na mjesečnoj razini od 0,9 posto, te 4,3 posto na godišnjoj razini

Unatoč mjesečnim oscilacijama, poredak gradova s najvišim cijenama već se dugo ne mijenja, pa su tako kuće i dalje najskuplje na području Dubrovnika, Opatije i Splita, dok su najniže vrijednosti zabilježene u unutrašnjosti. Usporedbe radi, prosječna oglašavana cijena ‘kvadrata’ kuće u Dubrovniku tijekom rujna je na oglasniku Crozilla bila čak 9 puta viša nego u Bjelovaru.

Najveći porast rujanskih cijena kuća zabilježen je u Dubrovniku u kojem se cijena ‘kvadrata’, s uključenom cijenom okućnice, popela čak na 4206 eura, a taj je iznos 6,2 posto viši no mjesec ranije. Porast je zabilježen i u Splitu u kojem su cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,7 posto, a za jedan se kvadratni metar u prosjeku tražilo 2045 eura.

Najmanji mjesečni pad rujanskih cijena bilježi Zadar u kojem su kuće bile tek 0,1 posto jeftinije no mjesec ranije, a za jedan se kvadratni metar u prosjeku tražilo 1590 eura.

Najniže cijene četvornog metra za bilježene su u gradovima u unutrašnjosti gdje su tek u Zagrebu bile veće od 1000 eura.

U Sisku se za kvadrat u prosjeku tražilo 479 eura, u Osijeku 599 eura, u Slavonskom Brodu 659 eura, a u Varaždinu 675 eura. U Zagrebu je cijena ‘kvadrata’ u prosjeku iznosila 1209 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...