Ako ste htjeli kupiti stan uz državne subvencije, imate vremena danas do 16 sati

Najviše, oko 6 posto, poskupjeli su stanovi na Jadranu. Kvadrat novog stana u Zagrebu kretao se oko 11.600 kuna. Tko god je naumio kupiti stan uz državne subvencije, stigne predati zahtjev danas do 16 sati dokad je krajnji rok za primanje zahtjeva. Državni APN objavio je da je do sredine ovog tjedna primio više od 2100 zahtjeva te ih je većinu i obradio. Rokom od mjesec i pol, koliko su se primali zahtjevi, osigurali su dovoljno vremena svima koji su željeli kupiti stan da to i učine, a velika potražnja imala je utjecaja i na tržište nekretnina, piše Poslovni.hr.

Državni zavod za statistiku navodi da su u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na prvi stanovi poskupjeli 3,7 posto, pri čemu su cijene novih stanova porasle 4,1 posto, a postojećih 3,6. Najviše je potegnuo Jadran, na kojem su cijene kvadrata skočile oko 6 posto, i to većinom novih stanova. Kvadrat novog stana u Zagrebu bio je u prvom polugodištu oko 11.600 kuna, dok je u “ostatku” Hrvatske kvadrat novog stana bio oko 9500 kuna. DZS nije posebno izdvojio cijene na Jadranu.

Vrijeme će pokazati hoće li investitori i vlasnici polovnih stanova sačuvati dostignute cijene ili će, u nedostatku kupaca, tržište nekretnina ponovno potonuti. Banke suzdržano iznose informacije o kupcima subvencioniranih kredita, ali za očekivati je da će APN objaviti detaljnije podatke o korisnicima subvencija kojima će porezni obveznici iduće četiri godine plaćati pola rate kredita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...