Američka gospodarska komora organizirala donatorsku večer za razminiranje Zadarske županije

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) organizirala je sinoć po 16. put zaredom „Večer za sigurne korake“, dobrotvorni projekt za razminiranje Hrvatske. Svih ovih godina AmCham ustraje u podizanju svijesti o opasnostima koje nose minsko-eksplozivna sredstva te okuplja političku, diplomatsku i poslovnu elitu na dobrotvornoj gala večeri kojom se prikupljaju sredstva za razminiranje minsko sumnjivih površina. U šesnaest godina projekta prikupljeno je više od 9,2 milijuna kuna, čime je izravno od mina očišćeno više od 950.000 m2. Sredstva prikupljena ove godine idu za sigurniji korak u Zadarskoj županiji, u kojoj su još uvijek minski sumnjiva 35,5 km2.

Na početku večeri okupljenima se obratila veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes pohvalivši plemeniti cilj projekta te je izrazila nadu kako će Hrvatska u što skorije vrijeme biti očišćena od mina. Izvršna direktorica AmChama Andrea Doko Jelušić se također zahvalila poslovnoj zajednici na kontinuiranoj društvenoj odgovornosti i ubrzanju čišćenja Hrvatske od mina. „Materijalne posljedice rata u Hrvatskoj su gotovo u cijelosti nestale, ali nažalost u brojnim dijelovima zemlje polja i šume još uvijek zagađuju mine kao trajni podsjetnik na nemile događaje. Mine ugrožavaju živote ljudi i onemogućavaju poslovanje na tom području, onemogućujući ubrzaniji razvoj tih krajeva. Upravo zbog toga AmCham svih ovih godina ustraje na ovom projektu i ponosni smo što će novac prikupljen na gala večeri omogućiti sigurniji korak u Zadarskoj županiji“, dodala je Doko Jelušić.

Glavni pokrovitelji dobrotvorne večere su i ove godine PBZ Card te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss. PBZ Card se pozicionirao kao vjeran i pouzdan partner projekta razminiranja Hrvatske već desetu godinu zaredom. „Ponosni smo na svaki razminirani kvadratni metar, na svaki život siguran od mina koji je omogućen sredstvima ovog projekta. Nadamo se da će prikupljena sredstava omogućiti razminiranje što većeg područja Zadarske županije, koje je, nažalost, još uvijek zagađeno minama”, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Dugi niz godina uz projekt je i odvjetničko društvo Wolf Theiss. Partner u njihovoj zagrebačkoj podružnici Ron Given posebno je zahvalio organizatorima na trudu koji ulažu u realizaciju projekta za razminiranje Hrvatske. „Ovo je jedinstven i svečan događaj kojemu iz godine u godinu s veseljem prisustvujemo zajedno sa svojim kolegama, prijateljima i obitelji. Humanitarni događaj ‘Večer za sigurne korake’ nas približava danu kad ćemo s ponosom moći reći da su u Hrvatskoj mine stvar prošlosti”, izjavio je Ron Given.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...