Austrija treba 30.000 radnika; Nude do 1800 eura, evo što traže

Za one koji namjeravaju otići – evo dobre vijesti iz Austrije koja zapošljava oko 30.000 sezonskih radnika tijekom skijaške sezone.

Traže se svi profili – konobari i konobarice, kuhari i kuharice, sobari i sobarice, maseri i maserke. Uvjeti rada ovise o kategoriji objekta, iskustvu i poznavanju njemačkog jezika. Posrednici između austrijskih poslodavaca i radnika u Hrvatskoj sve češće su agencije za zapošljavanje, javlja dnevnik.hr.

Plaće do 1.800 eura mjesečno

Evo što kažu o plaćama u Alpama.

„Plaće za konobara su negdje oko 1.600-1.800 eura, isto ovisno o njegovom znanju njemačkog koji je za konobare ključan. Za sobarice su uvjeti oko 1.400 eura plaće, za masere isto tako“, kaže Višnja Omrčen iz agencije za zapošljavanje.

Bez posla 195.000 Hrvata

Prema podacima Eurostata u kolovozu je zabilježena najniža stopa nezaposlenosti na području Europske unije u posljednjih devet godina. Bez posla je u kolovozu bilo 18,74 milijuna ljudi.

Najniža stopa nezaposlenosti zabilježena je u Češkoj, slijedi ju Njemačka te Malta. Najviša stopa nezaposlenosti je u Grčkoj, Španjolskoj i Italiji.

U Hrvatskoj je nezaposlenost iznosila 10,9% što bi značilo da je bez posla bilo 195.000 Hrvata. Kada je riječ o mladima, u kolovozu je bez posla bilo 3,75 milijuna judi u Europskoj uniji. Najniža stopa nezaposlenosti mladih je u Njemačkoj, a najviša u Grčkoj. U Hrvatskoj je u kolovozu bez posla bilo 43.000 mladih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...