Brkić: “Nedopustivo je da Vučić uspoređuje Šljivančanina s Gotovinom, on kao da je i dalje u Glini ’95”

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u petak kako ima osjećaj da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno probudio iz zimskog sna i da je “još u Glini 1995.”, jer usporedbom osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika Veselina Šljivančanina s generalom Antom Gotovinom, koji je oslobođen svih optužbi, samo iskazuje svoju netrpeljivost prema jednom od najzaslužnijih za slom velikosrpske na Hrvatsku.

– Kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao, imam osjećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. Usporedbom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika, Šljivančanina s generalom Gotovinom koji je pravomoćno oslobođen svih optužbi, gospodin Vučić samo iskazuje svoju netrpeljivost prema istinskom heroju Domovinskog rata i to zato što je jedan od najzaslužnijih za zaustavljanje i slom velikosrpske i četničke agresije na Republiku Hrvatsku, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Poručio je i da je Vučić legalno izabrani predsjednik Republike Srbije i kao takav dobrodošao u RH “uz pretpostavku istine i naravno da je cilj i interes RH da sa susjedima imamo dobre odnose”. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak se u Rumi nakratko susreo s ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom kojega je Haški sud osudio na deset godina zatvora zbog zločina na Ovčari, a na slobodu je pušten 2011. nakon što je odslužio dvije trećine kazne. Vučić je novinarima rekao kako susret sa Šljivančaninom nije bio dio protokola već ga je došao pozdraviti poručivši kako je Šljivančanin izdržao svoju kaznu, a “Gotovina će u Hrvatskoj biti predsjednik, ako to nekome zatreba”.

Brkić je u petak za Novu TV komentirao i posjet predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca rekavši kako je normalno da se Hrvati kao nacionalne manjine iz Srbije sastaju s hrvatskim državnim vrhom te je legitimno da se i Pupovac, kao predstavnik srpske nacionalne manjine. sastaje s Vučićem.

– Iskreno se nadam da će Pupovac prenijeti Vučiću naše želje i stremljenja za razvojem kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa. Ali pretpostavka za taj razvoj mora biti istina a ne iskrivljavanje istine, rekao je Brkić.

Vučić se u petak u Beogradu sastao s predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Miloradom Pupovcem i obećao pomoć od dva milijuna eura za realizaciju  inicijative čelnika hrvatskih Srba za obnovu i uređenje Srpskog doma u Vukovaru i Srpskog centra u Kninu, priopćio je Vučićev ured.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...