Cappelli otvorio Biograd Boat Show: “Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta”

Ministar Cappelli posjetio je Biograd na Moru povodom svečanog otvorenja 19. nautičkog sajma Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru, donose službene stranice Ministarstva turizma.

Prilikom otvorenja ovog najvećeg srednjoeuropskog nautičkog sajma, ministar turizma Cappelli je izjavio: „Hrvatski turizam ove je godine premašio sve dosadašnje rezultate, a veliki doprinos tim rezultatima dao je i nautički turizam kao jedan od najkonkurentnijih segmenata hrvatskog turizma koji uvelike pridonosi produženju sezone te stvaranju lanca dodanih vrijednosti.“

„Shvaćajući važnost nautičkog turizma, u Ministarstvu turizma ćemo uskoro uspostaviti posebne odjele za razvoj selektivnih oblika turizma, pa tako i odjel za nautički turizam koji će aktivno provoditi strategiju razvoja nautičkog turizma u suradnji s lokalnim samoupravama te ostalim dionicima u sustavu. Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta, a veliku ulogu u tome će imati visokokvalitetan proizvod nautičkog turizma“, dodaje ministar.

Pored ministra Cappellija izlagačima i gostima obratili su se i državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Maja Markovčić Kostelac, župan zadarske županije, Božidar Longin i direktor Biograd Boat Show-a Milan Šengulin.

Ove se godine u sklopu sajma održava i 1. dan nautike u organizaciji Hrvatske gospodarske komore koji donosi bogati kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora pomorstva i nautičkog turizma. U sklopu programa ministar Cappelli sudjelovao je na panelu „Strategija razvoja nautičkog turizma 2009.-2019.: uspjesi i izazovi“.

Biograd Boat Show već je devetnaest godina središnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma koji svake godine okuplja velik broj izlagača i posjetitelja, a ove se godine odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija d.d. obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...