Cibona u legendarnoj dvorani dobila Jazine sa samo pet razlike!

Prvo kolo HT Premijer lige zaključeno je u Zadru gdje se Cibona uz dosta problema obračunala s Jazinama. Vukovi su slavili rezultatom 71:66 tako nakon omjera 1-2 u ABA ligi ipak pozitivno krenuli u domaće prvenstvo.

Gostujuća momčad vodila je gotovo od samog početka do kraja. Zadrani su se probudili u završnim minutama treće četvrtine, došli na samo šest koševa zaostatka, u posljednjim minutama utakmice i na samo jedan posjed, ali više od toga nije išlo.

Nakon početnog ispitivanja snaga Cibona je preuzela kontrolu nad kompletnom utakmicom i rezultatom. U samoj završnici prve četvrtine došla je i do prve dvoznamenkaste prednosti (24:14), a istim rezultatom zaključili su i drugu četvrtinu te na poluvrijeme otišli s 20 koševa viška.

Vukovi su stečenu prednost održavali i u prvih pet minuta nastavka, međutim, slijedi crna rupa Subotićeve momčadi. Jazine su napravile seriju 14:0 i došle na samo šest koševa minusa (55:49).

Cibona se uspjela pribrati, ali se u posljednje dvije minute ušlo u egalu kada je Dino Butoraczabio za minus tri (66:63). Na drugoj strani tricom uzvraća Josip Bilinovac, vraća mir na Ciboninoj klupi i ujedno osigurava pobjedu.

Andrija Ćorić s 19 poena (5/9 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 0/1) i Josip Bilinovac sa 16 koševa (2/4 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 0/1) bili su najbolji u redovima Cibone.

Jazine je predvodio Marin Zrnić s 22 koša (8/12 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 6/8), piše Sportnet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...