Društvo istraživača mora – 20000 milja organizira čišćenje plaže Puntamika

Na plaži Puntamika u nedjelju 8.10. udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja iz Zadra organizira eko-akciju i čišćenje plaže! Čišćenje plaže predvodit će volonteri i ronioci Društva 20000 milja, ronioci iz SRD Harpun i RK Sv Roko, dok se za financijsku podršku pobrinula Zaklada Kajo Dadić iz Splita.

Cilj građanske akcije je da se kroz angažiranje građana i zajednički napor čišćenja podmorja i plaže Puntamika osvijeste građani o njihovoj pojedinačnoj odgovornosti i ulozi u održavanju kvalitetne životne sredine.

Akcija je organizirana kao dio globalnog „Clean up the World“ vikenda koji u suradnji s Programom za okoliš Ujedinjenih Naroda (UNEP) potiče lokalno djelovanje za globalne promjene.

Ronilačkom dijelu akcije moći će se pridružiti i 5 građana/ki koji inače ne rone s nama a imaju ispravnu ronilačku iskaznicu (minimalno kategorija Advance ili R2) i žele sudjelovati, dok se akciji čišćenja plaže može priključiti svatko.

Prilikom registracije za svakog sudionika čišćenja bit će osigurana potrebna oprema za sakupljanje otpada, oprema za ronjenje te majica s logom građanske akcije na poklon. Kao znak zahvale, na kraju akcije bit će također organizirano druženje i zakuska. Registracija sudionika i sama akcija bit će na plaži Puntamika u 10.00 h.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...