Dukić upoznao Plenkovića sa stanjem u gradu; Štete od poplava dosežu 115 milijuna kuna

U Banskim dvorima održan je radni sastanak na temu saniranja posljedica velikih poplava koje su pogodile Zadarsku županiju u rujnu ove godine.

Razgovaralo se o procijenjenim štetama, dosad poduzetim i predstojećim koracima u saniranju šteta i obeštećivanju poplavljenih gradova i općina Zadarske županije.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazao je da je cilj sastanka neposredno od župana, gradonačelnika i načelnika čuti koji su razmjeri štete. „Želimo vidjeti što u godini u kojoj smo bili suočeni s mrazom, sušom te s požarima i poplavama, Vlada, odnosno pojedini resori u dogovoru sa saborskim Povjerenstvom i čelnicima lokalne samouprave, mogu učiniti da se te štete na najučinkovitiji i najracionalniji način saniraju“, rekao je Plenković.

Župan Zadarske županije Božidar Longin napomenuo je da je prvo sanirano ono što je bilo najnužnije da se život na pogođenom području može vratiti u normalu. Izvijestio je da je na sastanku dogovoreno da se prvo saniraju objekti koji su najnužniji u ovom trenutku, a to je prvenstveno Opća bolnica i Zadarska poliklinika, zatim osnovne i srednje škole te ceste.

Kazao je da je danas utvrđeno i što je posao kojeg resora, a koordinator za obavljanje tih poslova bit će predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić kazao je da je na području Zadra prikupljeno oko 1300 prijava štete, a dosad ih je obrađeno 920, dok ukupna prijavljena šteta iznosi oko 115 milijuna kuna. Zahvalio je predsjedniku Vlade i svim ministrima na trudu da se šteta što prije sanira te na sredstvima koja nedostaju, a koja će im se omogućiti, stoji na stranicama Vlade RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...