Enio suznih očiju ‘otvorio špinu’: “Uloge je lako glumiti, a tu naviru emocije, ovo misto živim”

Danas je u 17:05 sati svečano otvoren novi-stari središnji trg u Bokanjcu, obnovljen prije svega zbog neumornog zalaganja mještana, a potom i zbog novca te blagoslova Grada Zadra. Trg je to koji spaja Ulicu Davorina Trstenjaka, Put bunara, Ulicu Ispod dvorina i Ulicu Studenac, pa tako čini sami centar te gradske četvrti.

A u centru centra sada se nalazi jedna špina koja nosi veliku simboliku. Naime, ova godina donosi 1111. obljetnicu prvog pisanog spomena Bokanjca iz 906. godine kada se to selo, a danas gradska četvrt, spomenulo upravo u kontekstu vode.

Zadar ne bi danas bio to što je da kroz povijest nije bilo vode koja život znači, a koja je dolazila upravo s Bokanjca koji je prvi put u povijesti spomenut kao polazišna točka vodovodne mreže našega grada.

Cijelu manifestaciju otvaranja obnovljenoga trga organizirali su ‘Konji’ na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Bokanjac Eniom Meštrovićem koji je čitavo današnje događanje primio veoma emotivno.

– Uz dobru volju i volonterski rad mještana te veliku pomoć Grada Zadra, od rugla i ničega napravili smo nešto veliko, ovaj lijepi trgić. Boli me što nema mjesnog HDZ-a na ovom otvorenju. Boli me tolika mržnja koja je posijana jer ‘Konji’ su bez mržnje, kazao je Enio i nastavio rekavši: “Nakon 25 godina zapostavljanja od strane Grada – napokon dobra volja! Od selendre malim koracima napokon postajemo grad. Lakše mi je glumiti u nekoj od svojih uloga, ali ovdje sam emotivan. Ovo misto živim”, kazao je Meštrović suznih očiju.

A Grad Zadar bio je predstavljen od strane dogradonačelnika Ante Babića.

– Prije svega stanovnicima Bokanjca želim čestitati sutrašnji blagdan svetog Šimuna i Tadije. Prenosim pozdrave gradonačelnika koji nije mogao biti tu. Ovaj trg i špina simboliziraju tradiciju Bokanjca od kojega se cijeli grad u prošlosti snabdijevao vodom, a Bokanjac je od svih gradskih četvrti možda najviše povezan s tradicijom. Grad Zadar je s radošću prihvatio inicijativu MO Bokanjac i ponudio pomoć u ostvarenju ovoga projekta. Nadam se da će ovaj trg postati mjesto okupljanja ne samo za tu ove ljude, već i za druge građane našega grada, kazao je Babić.

Nakon ovih kratkih govora uslijedila je mala feštica za sve brojne okupljene uz piće i fritule te glazbu sa zvučnika. Ovaj veliki događaj obilježen je po nekima možda skromno, no na ekstravagandne projekte Bokanjac (poput brojnih drugih gradskih četvrti) ionako nije navikao.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...