ESN Zadar organizira tjedan dobrodošlice za strane studente

Udruga Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru u razdoblju od 2. listopada do 8. listopada organizira tjedan dobrodošlice za strane studente koji će se u sklopu europskog programa studentske razmjene Erasmus+ nalaziti u Zadru tijekom nadolazećeg zimskog akademskog semestra. Program mobilnosti jedan je od ključnih projekata Europske unije iz područja obrazovanja i usavršavanja, a iskoristit će ga više od četiri milijuna europskih studenata. Cilj je, pomoću različitih društvenih događaja , pomoći stranim studentima pri upoznavanju grada, družiti se s njima te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini.

Tjedan dobrodošlice uključivat će mnoge društvene i zabavne događaje. Započinje danom dobrodošlice u Rektoratu gdje će se studenti imati priliku upoznati s radom Sveučilišta, Studentskog Zbora i ESN-a Zadar koji će zajedno surađivati kako bi njihov boravak bio što kvalitetniji i ugodniji.

Ovim putem pozivamo zainteresirane studente i mlade u Zadru da nam se pridruže na zabavama, od kojih će se prva održati u srijedu u suradnji sa ESN-om Pečuh. Neka ne propuste ni „Eurodinner“, internacionalnu večeru gdje je svaka Europska zemlja predstavljena u obliku tradicionalne hrane. Večera će se održati u četvrtak u Studentskom klubu, s početkom od 20h.

Welcome Week ili tjedan dobrodošlice završit će se izletom na Ugljan u subotu, 07. listopada gdje nam se također mogu pridružiti svi zainteresirani. O svim detaljima događaja mogu se informirati na našoj facebook stranici.

ESN Zadar volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zadru te studentima Sveučilišta u Zadru koji odlaze na razmjenu i sastavni je dio Erasmus Student Networka Hrvatska. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija podržanih od strane Europske Unije.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog buddyja, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zadru. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zadra odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...