Europska noć bez nesreća u “Poshu” i “Yachtingu”; Zabavite se u popularnim klubovima i doprinesite sigurnosti na cestama!

U organizaciji udruge “SIGURNOST U PROMETU”, uz potporu Nacionalnog programa Sigurnosti cestovnog prometa i pod pokroviteljstvom ‘Europskog foruma mladih’ i organizacije ‘Odgovorni mladi vozači’ (“Responsible Young Drivers” – RYD) u noći sa subote na nedjelju 21./22. listopada 2017. po šesti put će se u RH održati međunarodna akcija “Europska noć bez nesreća”.

‘Europska noć bez nesreća’ je edukacijska kampanja za povećanje sigurnosti u prometu usmjerena, koja je 1995. pokrenuta u Belgiji, a od 2003. je pod pokroviteljstvom Europske komisije. Akcija će se i ove godine provesti i u Hrvatskoj u noćnim klubovima u Zagrebu, (noćni klub “Žabac” i “San Antonio”), Varaždinu (noćni klub „Bard”), u Osijeku (“St. Parick” i pivnica “Merlon”), Rijeci (“Phanas pub” i “Bačva Pub”)  i Zadru („Posh pub“ i „Yachting“ bar &club ), te po prvi put u Čakovcu (noćni klub „Metalac“) i Dubrovniku ( night club „Revelin“ i caffe bar „Street“).

Cilj akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola.

Koji je cilj ove akcije?

– Sresti se sa mladima u „njihovom okruženju”, te ih putem međusobnog dijaloga upoznati sa svim opasnostima koje proizlaze iz vožnje pod utjecajem alkohola, bez korištenja represivnih ili tzv. „Otac- Majka” tonova. Koncept ove akcije je uistinu jednostavan, slobodan, i na dobrovoljnoj bazi. Akcija se provodila na način da su u svakom od odabranih noćnih klubova ekipa volontera (između 18 i 26 godina starosti) na ulazu zaustavljali grupu posjetitelja i nudili dragovoljno sudjelovanje u aktivnosti. Grupa je odredila jednog, pa čak i više članova grupe, koji pristaje da tu noć ne konzumira alkohol i da bude „odgovorni“ vozač („responsible young driver“) na povratku grupe kući. Odabrani vozač je dobio narukvicu radi lakše prepoznatljivosti. U slučaju kada se  ustanovilo kako odabrani vozač uistinu nije konzumirao alkohol dodijelili smo mu mali poklon. U slučaju da je odabrani vozač ipak bio pod utjecanjem alkohola sugerirali smo mu da ne sjeda za upravljač, pišu organizatori.

Više možete pročitati ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...