Građevinska zemljišta najviše se kupuju u Zadru i Zagrebu

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta oglašavanih tijekom rujna na oglasniku Crozilla nisu zabilježile velike promjene, te su u odnosu na mjesec ranije porasle tek za 0,6 posto

Raspon oglašavanih rujanskih cijena ‘kvadrata’ građevinskih zemljišta protezao se od tek jednog eura, pa sve do nekoliko tisuća eura. Najniže cijene imaju zemljišta na manje atraktivnim područjima, izvan naselja, a koja su k tome još i udaljena od prometnica, dok najviše vrijednosti postižu ona u urbanim sredinama, na dobrim lokacijama, a posebno građevinska zemljišta uz more.

Najtraženija područja za kupnju građevinskih zemljišta tijekom rujna su na oglasniku Crozillabili gradovi Zagreb i Zadar, a tamošnje su cijene bile osjetno više no u područjima koja ih okružuju.

Prosječna oglašavana cijena ‘kvadrata’ zemljišta u Zadarskoj je županiji iznosila je 133 eura, što je 35 eura manje no u Zadru gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 168 eura. Puno veća razlika u oglašavanim cijenama zemljišta zabilježena je između onih u gradu Zagrebu, gdje se za ‘kvadrat’ u prosjeku tražio 131 euro, i županiji Zagrebačkoj gdje su cijene iznosile tek 45 eura po metru kvadratnom.

Potencijalni strani kupci su najviše pretraživali zemljišta na Krku, a odmah potom i ona na području Istarske i Zadarske, te Primorsko-goranske županije, a u najvećem su broju dolazili iz Njemačke, BiH, te Švicarske i Češke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...