oprezno na cesti

HAK: Mogući su odroni duž Jadranske magistrale, kod Svetog Roka magla smanjuje vidljivost

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, a ima je također i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a mogući su odroni zemlje i kamenja, osobito duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u gorju, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni su zastoji na dionicama gdje traju radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Zbog radova i suženog kolnika na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, u koloni.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče od danas u 8 sati do 12. listopada u 18 sati za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Ploče i naplatne postaje Karamatići u oba smjera. Obilazak: smjer Zagreb-Dubrovnik i obratno. A1 (čvor Vrgorac) – DC62 Mali Prolog -ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče, a za smjer granica BIH – Ploče i obratno: A10 (čvor Kula Norinska) -DC62 Mali Prolog – ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana), promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Od ponedjeljka, 2. listopada, primjenjuje se izvansezonski red plovidbe.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar