Cestitka_Uskrs

HAK: Mogući su odroni duž Jadranske magistrale, kod Svetog Roka magla smanjuje vidljivost

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, a ima je također i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a mogući su odroni zemlje i kamenja, osobito duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u gorju, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni su zastoji na dionicama gdje traju radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Zbog radova i suženog kolnika na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, u koloni.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče od danas u 8 sati do 12. listopada u 18 sati za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Ploče i naplatne postaje Karamatići u oba smjera. Obilazak: smjer Zagreb-Dubrovnik i obratno. A1 (čvor Vrgorac) – DC62 Mali Prolog -ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče, a za smjer granica BIH – Ploče i obratno: A10 (čvor Kula Norinska) -DC62 Mali Prolog – ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana), promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Od ponedjeljka, 2. listopada, primjenjuje se izvansezonski red plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...