HGK odaje priznanje Biograd Boat Showu organiziranjem prvih Dana nautike

Hrvatska gospodarska komora ove godine prvi put organizira Dane nautike, kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora nautičkoga turizma, koji će se 19. i 20. listopada održati u Biogradu na Moru, u sklopu 19. Biograd Boat Showa.

Cilj je 1. HGK-ovih Dana nautike iskoristiti veliku zastupljenost nautičkog sektora na jednome mjestu pred kraj nautičke sezone te educirati, komunicirati i prikupiti informacije o ključnim temama koje utječu na pomorstvo i nautički turizam.

– Nautički turizam jedan je od ključnih proizvoda hrvatskoga turizma s neizmjerno velikim potencijalom i konkurentskom prednosti. S obzirom na to da Hrvatska gospodarska komora okuplja čak pet udruženja izravno povezanih s nautičkim turizmom (Udruženje marina pri HGK, Udruženje turističkih brodara, Udruženje male brodogradnje pri HGK, Udruženje pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter te Zajednicu ronilačkog turizma pri HGK), organizirali smo središnji godišnji skup za nautički turizam na kojem ćemo raspravljati o svim aktualnim temama te odrediti smjernice za daljnji razvoj ovog vida turizma, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

Otvorenju će prisustvovati ministar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Capelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher te predsjednici nautičkih Udruženja pri HGK.

Na kongresu će biti predstavljeni rezultati sezone 2017., a stručnjaci i zainteresirana javnost imat će priliku raspravljati o nizu temu poput Zaštite mora od onečišćenja, Sigurnost i nesreće na moru i Sharing economy u nautičkom turizmu: prilika ili prijetnja?

U sklopu sajma održat će se i Biograd B2B, nautički poslovni događaj, kojemu je namjena povezati stručnjake iz brodogradnje i nautičkog turizma, odnosno ojačati interakciju izlagača i registriranih poslovnih posjetitelja. HGK kao partner Biograd B2B-a sufinancira 50 posto iznosa kotizacije za sudjelovanje na B2B razgovorima svim domaćim tvrtkama članicama HGK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...