HGSS spasio pothlađene planinare iz minski opasnog područja

Sinoć oko 22 sata HGSS stanica Gospić zaprimila je poziv u pomoć, javlja HGSS. Iz HGSS-a opisuju akciju spašavanja dvoje planinara koji nisu znali gdje su, a uhvatila ih je noć na području na kojem postoje još uvijek nerazminirana područja. Žena koja ih je zvala na kraju se više nije mogla kretati zbog pothlađenosti, donosi Index.

Radilo se o dvoje planinara kojima je cilj tog dana bio vozilom doći na lokaciju Bunovac te se od tuda popeti se na Vaganski vrh (najviši vrh na ovoj planini 1757 mnm) i vratiti se nazad do vozila.

Vremensko trajanje ovog puta trebalo je biti ukupno oko 5 sati. No nesretni planinari nisu krenuli s Bunovca, već s druge lokacije prema Vaganskom vrhu, uvjereni da su vozilom stigli na Bunovac.

Iznad glava spašavatelja bilo je samo puno upitnika. Ali shvatili smo samo jedno i u to bili sigurni, da je situacija vrlo ozbiljna, da moramo reagirati čim prije i pokušat pronaći promrzle planinare.

13 spašavatelja u akciji do ranog jutra

13 spašavatelja s tri vozila kreću u akciju svjesni da akcija može potrajati do ranih jutarnjih sati. U jednom trenutku planinari se javljaju i čitaju oznake i natpise s jednog kamena.

Ova akcija dobiva sasvim drugi scenariji, ono što je bilo dobro je to što smo “znali” lokaciju na kojoj se nalaze, a ono što je bilo loše je to što se ženska osoba više nije mogla kretati od pothlađenosti i što se nalaze na vrlo minski zagađenom području, iako je sama staza na kojoj se nalaze razminirana.

Više pročitajte na Indexu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...