HNK Zadar: “Ostavljam te” uspješna u Sisku i Zagrebu, u Zadru pogledajte “Kao na nebu” jer je “Specijalna potreba” rasprodana

Uspješnica HNK Zadar, OSTAVLJAM TE, prema motivima Edwarda Albeeja “Marriage play“ u režiji Matjaža Latina gostovala je u ponedjeljak, 23. listopada na 10. Festivalu regionalnih kazališta- PROLOG u Sisku gdje je publika dodijelila predstavi odličnu ocjenu-  4.52 od maksimalno 5 bodova. Gledalište je bilo popunjeno do zadnjeg mjesta uz snažan pljesak publike.

Predstava je preksinoć gostovala na VI. Bobijevim danima smijeha u Histrionskom domu u Zagrebu s početkom u 20 sati uz prepuno gledalište i sjajne reakcije publike.

U ponedjeljak, 30.10. s početkom u 20 sati pogledajte nagrađenu predstavu GDK GAVELLA, KAO NA NEBU švedskog autora Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka. Riječ je o adaptaciji švedskog kino-hita “Kao na nebu” Kaya Pollaka, koji je 2004. bio veliki hit u Švedskoj, osvojio niz nagrada među kojima i nominaciju za Oscara za najbolji strani film.

Igraju: Ozren Grabarić, Martina Čvek, Darko Milas, Slavica Knežević, Sven Šestak, Siniša Ružić, Dijana Vidušin, Hrvoje Klobučar, Ana Kvrgić, Igor Kovač, Nenad Cvetko, Antonija Stanišić Šperanda, Nikola Baće / Članovi zbora skandinavista “Lucia”; mješovitog zbora Cappella Odak;komornog zbora Muzičke akademije

Međunarodno uspješni dirigent Daniel, zasićen i izmoren dugogodšnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća se u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima i Daniel prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Kroz rad s njim zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da “pronađu svoj glas” neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku.

Predstava govori o zajedništvu, o prihvaćanju težine i nepredvidivosti ljudskih susreta, o moći glazbe i umjetnosti da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju.

NAGRADE:

31. GAVELLINE VEČERI, 2016.

-Nagrada za najbolju mušku ulogu Ozren Grabarić

24. Festival glumca, 2017.

-Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu

Večeras u 20 sati u maloj dvorani HNK Zadar slijedi premijera predstave SPECIJALNA POTREBA,  kazališno uprizorenje najboljeg romana VBZ-a i TISAK MEDIJE u 2016., Zadranke Lade Vukić,  u režiji i dramatizaciji Žane Bumber te u izvedbi Glumačke radionice HNK Zadar

Predstava je rasprodana (izvedbe: 27. i 28.10. ) te  je ponovo na programu 16. i 17. studenoga.

“SPECIJALNA POTREBA je roman koji afirmira ono nešto autentično ljudsko u nama. Hrabar i potresan tekst koji je tako napisan da čitajući ga, postajemo bolji ljudi.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...