Hoće li Hrvati o uvođenju eura odlučivati putem referenduma?

Ivan Vilibor Sinčić ocijenio je kako je ulazak Hrvatske u eurozonu, odnosno uvođenje eura kao službene valute, prevažno pitanje da bi se dozvolilo “korumpiranoj političkoj eliti da na svoju ruku uvede takve promjene”, stoga od Vlade traže raspisivanje referenduma.

Ocijenio je kako je ulazak u eurozonu dio procesa daljnjeg gubitka hrvatskog suvereniteta spram EU-a.

“On se događa u vrijeme kada se vidi da je EU u ogromnim problemima, da je projekt koji propada, kada je i sam predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker iznio pet scenarija, jer ni sam ne zna u kojem smjeru Europa ide i u kojem treba ići, kada imamo čitav niz separatističkih pokreta u Europi, u vrijeme porasta euroskepticizma. U takvom trenu, kada se pokazuju sve mane EU-a, bez jasnog scenarija za budućnost pogrešan je korak ići u daljnju integraciju”, poručio je,

Sinčić smatra da će doći do određenog rasta cijena, unatoč tvrdnjama premijera  da “nećemo dobiti europske cijene i hrvatske plaće”. Nerealnim ocjenjuje i obećanje guvernera HNB-a Borisa Vujčića da će razraditi mehanizme kako do toga ne bi došlo. “Guverner je već puno puta podbacio, iznevjerio hrvatske građane i financijski sustav”, ustvrdio je.

“HDZ je svašta obećavao tijekom kampanje, nije tek tako doći do europskih plaća. Radi se o demagoškom obećanju, podilazi se građanima bez realnih šansi da će se to ostvariti”, kaže predsjednik Živog zida.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...