HSP AS: “Lukić je patološki lažljivac zainteresiran samo za vlastiti probitak”

Iz središnjice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević stiže nam priopćenje koje potpisuje predsjednik Časnog suda HSP AS Stjepan Ranogajec. U dopisu objašnjava se medijima kako su Dalibor Barešić i Mate Lukić isključeni iz HSP AS-a, ali i napada Lukić na osobnoj razini.

Ako su o Lukiću imali tako nisko mišljenje, zanimljivo je kako su mu uopće povjerili jedan cijeli ogranak stranke.

Bilo kako bilo, više ćete pročitati u nastavku.



Predmet: Mate Lukić i Dalibor Barešić isključeni iz HSP AS

Temeljem zaprimljenog prijedloga o pokretanju stegovnog postupka protiv Dalibora Barešića i Mate Lukića koji je stigao dana 28.10.2017. Časni sud HSP AS na svojoj sjednici održanoj u Zagrebu, 30.10.2017., u središnjem uredu Čulinečka 119 s početkom u 17,00 sati utvrdio je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks te sukladno članku 18. Statuta HSP AS donio je jednoglasnu odluku o isključenju Dalibora Barešića i Mate Lukića iz Stranke te brisanju iz evidencije članstva.

Na osnovu zaprimljenog predmeta o pokretanju stegovnog postupka protiv Dalibora Barešića utvrđeno je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks zbog  nepoštivanja Statuta HSP AS i Etičkog kodeksa, zbog nepoštivanja odluka viših stranačkih tijela HSP AS, zbog  sazivanja nepostojećih stranačkih tijela, a istovremeno nije u godini dana sazvao niti jednu sjednicu županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije, zbog samostalnih sastanaka s predstavnicima koalicijskih partnera, zbog prikrivanja i dostave lažnih podataka o dogovorenim pozicijama na razini Zadarske županije (isto je bio dužan dostaviti na sjednici Predsjedništva u Biogradu ali je svjesno krivotvorio prikazane podatke).

Na osnovu zaprimljenog predmeta o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Lukića utvrđeno je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks zbog nepoštivanja Statuta HSP AS i Etičkog kodeksa, zbog patološkog lažnog iznošenja neistina o stranačkim dužnosnicima i izmišljanju nepostojećih razgovora s njima, zbog nekoordiniranih javnih istupa u kojima su iznošeni neistiniti podaci i zbog nepoštivanja stranačke odluke kojom mu se zabranilo iznositi pismena očitovanja koja su obilovala pravopisnim i gramatičkim greškama te je i na taj način nanesena šteta samoj stranci, zbog dostave stranačkih dokumenata i podataka dužnosnicima drugih stranaka od kojih je s nekima i obiteljski povezan s ciljem stjecanja pozicije i osobne koristi.

Stranka se ograđuje od svih njihovih daljnjih medijskih istupa, a javnost će biti obaviještena o osobama koje će nastaviti započete projekte na razini Zadarske županije u ime HSP AS.

predsjednik Časnog suda HSP AS

Stjepan Ranogajec

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...