Jaki udari vjetra drastično usporavaju promet na A1

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, ali se zbog povremeno jakih udara vjetra vozi uz ograničenje brzine na 60 km/h, javlja HAK.

Kolnici su mjestimice mokri u Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) veća je opasnost od odrona.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): DC1 Gračac-Knin na dionici Sučević-Otrić (do 31.10.); DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar).

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče na mostu Maslenica u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom.

Povodom Dana neovisnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u danas, u subotu 7. listopada od 15:00 do 23:00, te u nedjelju (8.listopada) od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1(Lička magistrala).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Jošani-Udbina (do 06.10.) i Udbina-Bruvno (u zoni radova); Jadranska magistrala (DC8) u mjestu Murvica Gornja; DC27 na mostu Obrovac; ŽC6007 Zadar-Ražanac (u zoni radova vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h).

U prekidu je katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka zbog jakog vjetra.

Stanje na cestama donosi HAK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...