Još će se kopati; Grad nudi pola milijuna kuna za pristupnu cestu i da, uklanjat će se stabla

Grad Zadar pokrenuo je postupak jednostavne nabave u predmetu: Izgradnja pristupne prometnice na D8 kako je objavljeno danas na službenim mrežnim stranicama. Uz samu prometnicu radit će se i sustav odvodnje, a za cjelokupni posao iz gradske uprave nudi se 490.000,00 kn bez PDV-a.

Grad je naravno postavio i uvjete pa tako će se odabrati izvođač koji će dati najnižu ponudu, dovršiti posao u 60 dana i dostaviti svu potrebnu dokumentaciju do 31. listopada. Napominjemo, natječaj je objavljen danas na gradskim stranicama.

Uz tekst poziva na dostavu ponuda za ovaj vid javne nabave, grad je zainteresiranima ponudio i dokumente koji opisuju opseg posla. Uz spomenutu kanalizaciju i cestu, opis radova uključuje i stavku “Pripremni radovi: Uklanjanje drveća i grmlja” što obuhvaća: “sječenje šiblja i stabala svih dimenzija na cjelokupnom profilu buduće prometnice (sukladno projektnoj dokumentaciji), uz odsijecanje granja, rezanje stabala i debelih grana na dužine pogodne za prijevoz, vađenje korijenja, šiblja te starih panjeva i panjeva novo posiječenih stabala, zatim prijevoz šiblja, granja, trupaca i panjeva izvan profila ceste na odlagalište. Udubine od izvađenih panjeva na temeljnom tlu treba ispuniti istim materijalom kakav je na okolnom temeljnom tlu te izvesti zbijanje do propisane zbijenosti.Obračun po m2 očišćene površine”. 

Ako vas zanima više, sve dodatne informacije dostupne su na stranicama Grada Zadra. Osim, dakako one gdje će točno niknuti cesta koja će se nadovezati na D8, cestu koju znamo i kao “Jadranska magistrala”. Ona kroz Zadar prolazi od centra Supernova, sve do križanja gdje se nalaze centri Interspar, bivši Mercator i drugi te nastavlja svoj put prema Gaženici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...