Jutro će biti sunčano i toplo, popodne stiže kiša

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. U drugom dijelu dana sa zapada prolazno naoblačenje mjestimice s kišom, češćom na kopnu. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla.

Vjetar će biti većinom slab, poslijepodne umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će navečer zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 16 do 21 stupnjeva Celzijevih.

Nepovoljne biometeorološke prilike u petak mogle bi uzrokovati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod meteoropata je moguća razdražljivost, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i nesanica. Zbog pojačanih tegoba kroničnim se bolesnicima preporuča izbjegavanje dodatnih napora.

U subotu će pak u unutrašnjosti biti uglavnom suho i djelomice sunčano, uz umjerenu naoblaku osobito u unutrašnjosti gdje ujutro može biti i magle, slično kao i u ponedjeljak. Međutim, u nedjelju će biti promjenljivo, u drugom dijelu dana s više oblaka i prolaznom kišom.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u nedjelju poslijepodne će biti i jak. U prvom dijelu nedjelje prolazno će zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Temperatura će u subotu pasti, u nedjelju porasti, a zatim će opet biti hladnije. Jutarnja temperatura u subotu bit će od 3 do 7 stupnjeva Celzijevih, na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura bit će oko 15 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, dok će na moru biti između do 17 do 20 stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu u idućim danima pretežno sunčano, vjetrovito i svježije, pogotovo početkom idućeg tjedna. A u nedjelju navečer još jedno prolazno naoblačenje uz mjestimice malo kiše, slično onome u drugom dijelu petka. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i tramontana, a u nedjelju prolazno umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Od utorka vjetar u slabljenju.

Napominjemo kako će se osim u atmosferi, za vikend će se mijenjati i drugo vrijeme – ono na satu – i to jedan sat unazad u noći sa subote na nedjelju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...