Kako prepoznati da ste blokirani i ostale tajne WhatsAppa

Skoro svi imamo instalirani WhatsApp, no pitanje je koristimo li njegov maksimalni potencijal?

Ne želite da itko vidi vaše razgovore? Želite postati nevidljivi na svojoj listi kontakata? Sve ovo moguće je postići kratkim posjetom postavkama vaše WhatsApp apliakcije.

Postanite nevidljivi u WhatsAppu!

Pretpostavimo da nipošto ne želite da vas drugi korisnici WhatsAppa mogu vidjeti. Pod ovime podrazumijevamo status, slike, ili informacije o korisničkom računu. Na Androidu otiđite na Menu > Settings > Account > Privacy. Tamo promijenite postavke za vidljivost osobnih podataka. Što se WhatsAppa za iOS tiče, kod njega je procedura jednostavnija: otiđite u Settings i tamo jednostavno izaberite tab Privacy. Tamo ćete moći podesiti vidljivost vaših podataka.

Naglasite poruke

Tekst u vašim tekstualnim porukama možete naglasiti podebljanim slovima, kurzivom ili crtom.

Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_
Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst*
Ako planirate provući crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~

Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe
Za aktivaciju ove značajke odite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite ‘+’ ili unesite imena primatelja. Poruku će zaprimiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svatko od njih dobit će poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći čitati druge osobe kojima ste poruku poslali.

Kako prepoznati da ste blokirani?
Postoji nekoliko znakova da netko s vama ne želi čavrljati:

Nećete vidjeti kada je osoba poslijednji put bila online
Nećete vidjeti novu sliku avatara na profilu kontakta
Sve vaše poslane poruke imaju samo jednu kvačicu
Kada stvorite grupni chat, osobu ne možete dodati (to znači da ste blokirani)
Svi ovi simptomi ne jamče da ste sto posto blokirani. Postoji šansa da je vaš kontakt promijenio postavke za vidljivost svojeg profila.

Zaustavite automatski download multimedije

WhatsApp ima nezgodnu naviku spremati sve podatke koje dobijete tijekom čavrljanja. Ponekad, doduše, ta značajka toliko zasmeta da ju jednostavno morate isključiti. Da biste to napravili, na Androidu napravite sljedeće: odite do Settings > Data Usage i tamo podesite nužne parametre za download podataka. Slučaj kod iOS-a je relativno sličan: Settings > Data and Storage Usage > Media.

Prepoznajte lažne kontakte
Više-manje svatko može koristiti specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite provjeriti radi li se o robotu, broj uvijek možete nazvati putem WhatsAppa. Privremeni (‘besplatni’) virutalni brojevi skoro su uvijek neaktivni ili odspojeni od mreže.

Utišajte glasovne poruke

Za ovaj trik ne treba vam niti odlazak u izbornike. Sve što trebate napraviti je podignuti telefon do uha i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako to postiže? Pomoću žiroskopa koji među ostalim prepoznaje kada telefon držite uspravno ili bočno, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...