Cestitka_Uskrs

Kineski veleposlanik u Poličniku posjetio tvrtku za preradu ribe, u Ninu svjedočio šteti od poplave pa odlučio pomoći

Drugog dana radnog posjeta Zadarskoj županiji veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Hu Zhaoming posjetio je Općinu Poličnik te Grad Nin, javljaju službene mrežne stranice Zadarske županije.

U poslovnoj zoni Grabi u Poličniku obišao je pogone tvrtke za preradu plave ribe Mišlov d.o.o. gdje se upoznao s njihovim razvojnim planovima. U gradu Ninu kinesko je izaslanstvo razgledalo oba mosta koja su stradala u nedavnim poplavama. Obzirom da je Nin posebno teško stradao u poplavama, veleposlanstvo Kine odlučilo je donirati novčani iznos od 40.000 kuna za sanaciju dijela šteta u tom gradu.

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Emil Ćurko sa suradnicima održao je radni sastanak s izaslanstvom NR Kine te im je tom prigodom prezentirao projekt zdravstvenog turizma Ninsko blato.

Podsjetimo, u utorak, prvog dana boravka u Zadarskoj županiji, kinesko je izaslanstvo u Domu županije održalo radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem. Domaćini su mu predstavili razvojne i gospodarske mogućnosti Zadarske županije i Grada Zadra. U nastavku programa veleposlanik Hu Zhaoming obišao je Luku Gaženica i Zračnu luku Zadar, da bi u poslijepodnevnom dijelu programa posjetio Sveučilište u Zadru gdje je u Svečanoj dvorani održao predavanje o bilateralnim odnosima Kine i Hrvatske pod nazivom “Graditi novi most kinesko-hrvatske suradnje”.

Fotografije su dostupne na mrežnim stranicama Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...