Korisnicima Pučke kuhinje podijeljene mandarine braniteljskih zadruga

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić posjetio je jutros Pučku kuhinju Caritasa Zadarske nadbiskupije.

U okviru provedbe programa financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), ministar Pavić je tijekom posjete Caritasu podijelio mandarine korisnicima pučke kuhinje. Kako je rekao, sredstva Fonda koriste se kroz operativni program  za pomoć u hrani i osnovnim materijalnim potrepštinama.

– Osiguravamo pomoć u prehrani školske djece čiji su roditelji siromašniji i pomažemo potrebitima kojima osiguravamo pomoć i u hrani i materijalnim potrepštinama, rekao je Pavić.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava sredstvima FEAD-a osiguralo je 30 tona mandarina koje su proizveli članovi braniteljskih zadruga. Mandarine će biti podijeljene u 34 ustanove u 15 hrvatskih županija.

Cilj Fonda europske pomoći za najpotrebitije je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...