Korlat vina i dalje nižu međunarodne uspjehe

Na 13. međunarodnom ocjenjivanju vina Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme koje se odvijalo od 19. do 21. listopada 2017., Badelov je Korlat Supreme Cabernet Sauvignon s 87,71 bodova ovjenčan zlatnom medaljom te najbolje ocijenjen od svih hrvatskih vina. Prestižna je vinska manifestacija, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme, specijalizirana upravo za sorte merlot i cabernet sauvignon, a održava se u gradu Bergamu u talijanskoj pokrajini Lombardiji, javlja Agrobiz.

Na još jednom prestižnom međunarodnom ocjenjivanju, MUNDUS VINI Summer tasting 2017 u njemačkom Neustadtu, Korlat Supreme Merlot također je nagrađen zlatom. Žiri se sastojao od 164 člana iz čak 41 zemlje, a njihove je stroge kriterije Korlat Supreme Merlot vino zadovoljilo. Ovo delikatno vino gracioznih nota zrelih i krupnih crvenih trešanja diči se i svježim okusom maline oplemenjene dimljenim aromama, a za diskretne začine i puni okus može zahvaliti sazrijevanju u jedinstvenim barrique bačvama.

Korlat Supreme Cabernet Sauvignon te Korlat Supreme Merlot dio su Badelove linije Korlat Supreme kojeg čine premium vina koja se dobivaju s najboljih, pažljivo odabranih položaja unutar vinograda Korlat. Vrhunsku kvalitetu duguju grožđu koje se ručno bere i odabire, a posebna njega i odabir najboljih svjetskih proizvođača barrique bačvi dovode Supreme do premium izdanja.

Posebnost položaja Korlat gdje nastaju neka od najboljih hrvatskih vina brendova Korlat i Korlat Supreme osim samog načina proizvodnje leži i u terroiru. Vinograd nastao u ekstremnim uvjetima ima najvišu točku na tristotinjak metara nadmorske visine i cijeli je okrenut prema moru, a u zaleđu se izdižu zadivljujući vrhovi Velebita. Riječ je o pionirskom pothvatu u Hrvatskoj jer je u kršu posebnim agrotehničkim mjerama i posebnim strojevima samljeven kamen, te tako stvorena idealna kombinacija zemlje i kamena za uzgoj svjetski cijenjenih sorti cabernet sauvignon, syrah i merlot. Vina osebujnih karakteristika Korlat Syrah, Korlat Merlot, Korlat Cabernet Sauvignon ponosno pokazuju sva svoja zavidna svojstva, od iznimne boje, aroma crnoga bobičastog voća pa do svježih, uravnoteženih kiselina zahvaljujući kojima iz berbe u berbu dobivaju izvrsne ocjene, što se mora zahvaliti jedinstvenoj mikroklimi na Korlatovim pločama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...