Kreću OtPisove radionice poezije – dođite!

OtPisove radionice poezije kreću 31.10.2017 u 19:00 u Knjigozemskoj (Jeretova 5, 50 m sjeverno od Branimira). Termini održavanja istih bit će svakog utorka.

Radionica bi prvenstveno trebala motivirati polaznike na otvaranje prema pjesničkoj artikulaciji doživljenih sadržaja i pomoći u određivanju vjerojatne idejne, sadržajne i formalne receptivne pozicije pjesničkog impulsa spram Cijelog svijeta.

Ova radionica poezije otvorena je za pjesnike koji se kao takvi prepoznaju, naslućuju ili žele biti. Pjesništvo je nagnuće koje se osjeća unutar vlastitosti, ali koje je razvijalo i razvilo okvire, značenja i forme kodiranog (istina vrlo, vrlo širokog) polja, i ovom radionicom željeli bismo povezati osobnu kreativnost i potrebu za poetskim iskazom sa osnovnim književnim i spoznajnim mapiranjima. Nadam se konstruktivnim interakcijama između pjesničkih osobnosti i literarnosti na svim razinama.

Pjesnici (jer mi smo mnogi) dođite!

Voditeljica: Jasminka Vejmelka

Jasminka je diplomirani profesor engleskog i talijanskog jezika sa književnostima. Tijekom profesionalnog života radila je kao profesor engleskog i talijanskog jezika u Obrtničkoj školi Gojka Matuline u Zadru, te kao profesor-pedagog stranog jezika u nekoliko gradskih vrtića. Osim toga, više godina je podučavala i pomagala učenicima i štićenicima u izvanškolskom svladavanju gradiva u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Sudjelovala je u radu projekta kao prevodilac znanstvenih tekstova pod vodstvom Dr Branka Uhode u Ortopedskoj bolnici Biograd/nm, a koji je po završetku implementiran u kliničkoj praksi. Licencirani je turistički vodič za zadarsku županiju. Prevodila je i prevodi stručne tekstove iz raznorodnih područja znanja. Pohađala je radionicu pisanja Otpis, i kreativnu pjesničku radionicu koje je organizirala udruga Zapis- Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...