Livaković: “Jako smo napaljeni, želimo vratiti Rijeci za sve boli”

Čeka nas jedan stabilan i respektabilan protivnik, mi smo jako nestrpljivi i s velikom željom čekamo ovu utakmicu, rekao je Mario Cvitanović u najavi sutrašnje utakmice 14. kola HNL-a s Rijekom na Maksimiru (15 sati, Arena Sport 3).

Iako je Rijeka ove sezone već doživjela četiri poraza, trener Dinama očekuje jako tešku utakmicu, pišu 24sata.

– Ključ je u nama, ali Rijeka ima jedan prepoznatljiv stil, bez obzira na te izostanke koje će sutra imati. Naša eventualna pobjeda i devet bodova prednosti ne bi ubilo prvenstvo. Ne razmišljam u tom smjeru i moji igrači ne razmišljaju tako. Prerano je još za takve teme – rekao je Cvitanović.

Rrahmani prinudno na desnom beku

Dinamo je u prvom poluvremenu protiv Hajduka bio slab, ali u nastavku je, nakon promjene formacije, zaigrao puno bolje.

– Prva poluvremena popela su mi se na vrh glave. Želimo izgledati stabilno od prve do zadnje minute, ne želim nestabilnu momčad – kazao je Cvitanović i dodao:

– Isprobavamo neke varijante, točnije dvije, i ponovno postoji vjerojatnost da zaigramo u rombu.

Zagrepčani imaju problema sa suspenzijama i ozljedama. Kartoniran je Petar Stojanović, a nema ozlijeđenih Alexandrua Mățela i Ivana Fiolića.

– Antolić je dobio jak udarac na treningu, malo se bilo zakrvilo, vidjet ćemo hoće li biti spreman. Kao rješenje na desnom boku kao prvi izbor nameće se Amir Rrahmani. S njim smo to već uvježbavali, momčad mu daje podršku i ne sumnjam da će se on adaptirati kako treba za tu poziciju – uvjeren je Cvitanović.

Derbi s Hajdukom najveći, ali…

Dominik Livaković nestrpljivo iščekuje sutrašnju utakmicu.

– Susret je to dvije najbolje momčadi u ligi, želimo im vratiti za sve boli koje su nam nanijeli prošle sezone. Jako smo napaljeni – kaže Livi  za 24sata i nastavlja:

– Derbi protiv Hajduka uvijek je, otkako sam bio dijete, najveći, ali sad se susreću dvije najbolje momčadi i u ovom trenutku Rijeka nas više pali. Mi smo lani bili umorni od Lige prvaka, a oni sada igraju u Europi. Otišao im je Franko Andrijašević koji im je donio 15 bodova i zbog toga imaju nešto slabije rezultate.

Mario Cvitanović još dvoji oko jedne ili dvije pozicije, ali očekuje se da, nakon nekoliko odličnih partija, u prvih 11 bude Arijan Ademi, a da je Ángelo Henríquez, nakon golova Hajduku i Osijeku, ipak u velikoj prednosti ispred Armina Hodžića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...