Livaković: “Zadrani nisu navijali za Dinamo dok ja tamo nisam zaigrao”

Lagao bih kad bi rekao da u mojem rodnom Zadru i u mojem kvartu ima puno dinamovaca, ali otkad sam ja u Maksimiru, puno više ljudi navija za mene i Dinamo.To su većinom moji prijatelji i poznanici s kojima sam odrastao. Ne vjerujem baš da će sutra biti protiv mene, rekao je za 24sata Dominik Livaković, koji nestrpljivo čeka subotnji derbi.

– Znamo da nam na Poljudu neće biti lako, ali mi uvijek idemo na pobjedu. Dinamo nikad ne kalkulira. I u subotu idemo na tri boda, poručio je Livaković.

Sjajnim je obranama dogurao do reprezentacije, a klasu je pokazao i u subotnjoj utakmici protiv Osijeka. Sjajno je obranio zicer kod Grgiću kod vodstva gostiju 1-0. Tom je obranom Dinamu “kupio” priliku da dođe do boda što je na kraju u sudačkoj nadoknadi i napravio. Bila je to obrana u stilu najboljih golmana na svijetu. Nerijetko se zna dogoditi da golmani zabijaju. Neki iz slobodnog udaraca, neki iz penala, a pojedini su zabijali i glavom u posljednjim minutama. Livaković još nije zabio.

– Nisam zabio iz jednostavnog razloga što nisam ni pokušavao. Nikad nisam pucao slobodnjak ili penal, kaže Dominik, koji na Poljudu pamti dvije pobjede.

– Kad gostujem na Poljudu, onda gubim ili dobivam, nikad nema remija. Pamtim dvije pobjede, onu sa Zagrebom 2-0. I onu lani s Dinamom kad je El Soudani zabio gol u posljednjoj minuti, rekao je Livaković, koji na pitanje čije mu je udarce na utakmicama u HNL-u najteže braniti odgovara:

– Najteže mi je braniti suigračima na treningu. Često su nam treninzi jačeg intenziteta nego neke utakmice HNL-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...