Ljepote Kukljice upoznajte na izložbi fotografija „Kukljica-panorame“ Tihomira Gržinčića

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru održana je 28. rujna projekcija izložbe fotografija „Kukljica-panorame“ autora Tihomira Gržinčića. Izložba će biti prikazivana do 15. listopada u predvorju Gradske knjižnice.

Kukljica je prepoznata kao turističko središte Zadarskog otočja, često se mogu vidjeti do tisuću brodica u njezinim 12 uvala od kojih su većina pjeskovite i kupališta za oko pet tisuća posjetitelja. Uvečer po mjesnim i obalnim šetnicama vrvi do pet tisuća posjetitelja u ljetnom vrhu turističkih događanja. Svu turističku vrevu Tihomir Gržinčić nastojao je izbjegnuti i prikazati na fotografijama idilu otočnog ugođaja. Tek u naznakama turističkih scena prikazan je turistički život ovog otočnog mjesta. Ovaj ciklus fotografija sastoji se od panorama na kojima se vidi širina otočnog morskog prostora ispod beskrajnog neba. Drugi dio su brodice u plovidbi ili u utihi uvale. Treći dio su panorame Kukljice s obalnim otočnim raslinjem, kazao je Ante Jaša, selektor izložbe, na otvorenju izložbe u Zadru.

Tihomir Gržinčić profesor je geografije i radi u školstvu u Zagrebu. Roditeljski je nasljedno vezan za Kukljicu pa tijekom godine često boravi u Kukljici. Fotografijom se počeo baviti od školskih dana. Djeluje u skupini „Otočni fotografi Zadarske županije“. Sudjelovao je na desetine internetskih natječaja fotografija i na nekoliko međunarodnih izložaba. Fotografije su mu objavljivane pored internetskih medija, novinama i knjigama. Za svoj fotografski rad primio je nekoliko nagrada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...