Raspravljalo se o potencijalnoj suradnji

Mađarske zračne snage posjetile protupožarnu eskadrilu u Zemuniku

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Predstavnici mađarskih zračnih snaga i Središta za nadzor zračnog prometa, CRC, iz Veszprema posjetili su danas, u četvrtak 19. listopada 2017.  Protupožarnu eskadrilu (PPE) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Tijekom posjeta Protupožarnoj eskadrili mađarskom timu održana je prezentacija o ulozi i zadaćama PPE kao i opremljenosti protupožarnim avionima Canadair CL-415 i Airtractora AT-802 koje su i obišli u pratnji pilota PPE.

Tijekom posjeta Zemuniku mađarski zrakoplovni tim susreo se i sa pripadnicima Središta za obuku HRZ i PZO „Rudolf Perešin“ gdje su vođeni stručni razgovori iz područja zračnog motrenja i navođenja.

Posjet bazi u Zemuniku organiziran je u sklopu radnog posjeta Bojni zračnog motrenja i navođenja (bZMIN) koji su ujedno i domaćini trodnevnog radnog posjeta mađarskog izaslanstva, a među temama o kojima se raspravljalo bile su mogućnosti suradnje u obuci te organizaciji i sustavima zračnog motrenja i navođenja. Gosti iz Mađarske posjetili su i Dežurni borbeni dvojac aviona MiG-21 u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu te radarski položaj Rota na Pelješcu gdje im je prezentiran rad i aktivnosti ove postrojbe HRZ i PZO. Također, mađarski zrakoplovni tim obišao je i cjeline zračnog motrenja i navođenja u Pomorskoj bazi „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu.

Foto:HRZ i PZO/M. Karačić                         Marinko Karačić

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar