Miletićeve izabranice remizirale s Mađarskom nakon gola u 4. minuti sudačke nadoknade

U susretu 3. kola skupine 4 europskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj, hrvatske nogometašice su u Gyoru odigrale 2:2 protiv Mađarske nakon što su drugi pogodak primile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon uvodnog remija kod Ukrajine te varaždinskog poraza od Švedske, izabranice Božidara Miletića su u Gyoru osvojile bod protiv Mađarske. Nažalost, hrvatske nogometašice su drugi pogodak primile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarca, javlja HRT.

Mađarska je povela u 75. minuti golom Henriette Csiszar koja je iskoristila pogrešku naše vratarke Stephanie Bukovec. Izjednačili smo u 79. minuti nakon kornera kojeg je odlično izvela Iva Landeka, a pogodak glavom zabila Sandra Žigić. Samo tri minute kasnije Kristina Šundov je pogodila vratnicu nakon ubačaja Izabele Lojne. Do potpunog preokreta je došlo u 90. minuti kada je Isabella Dujmenović nakon kornera dovela Hrvatsku u vodstvo. Žigić je ubacila na drugu vratnicu, Ana Jelenčić je vratila loptu u sredinu, a Dujmenović zabila za vodstvo.

Kada se činilo kako će hrvatske nogometašice upisati prvu pobjedu u kvalifikacijama, Csiszar je zabila iz slobodnog udarca za 2:2.

Drugi susret iz ove skupine između Švedske i Danske trebao se igrati u petak, ali je odgođen nakon što su danske nogometašice odbile putovati u Gotheborg zbog sukoba s čelnicima Danskog nogometnog saveza (DBU). Danske nogometašice već mjesecima pregovaraju s vodstvom saveza oko premija i nakon što nije postignut dogovor odbile su nastupiti.

– Mnogo stvari nas je podijelilo, kazao je glasnogovornik DBU-a dodavši kako savez sada očekuju sankcije, možda čak izbacivanje iz kvalifikacija.

Vodstvo DBU-a je objavilo kako će povećati proračun za ženski nogomet sa 350.000 na 727.000 eura godišnje. Zanimljivo, u Norveškoj nogometašice dobivaju iste novčane nagrade i premije kao i njihovi muške kolega. Nedavno su štrajkom zaprijetile i Amerikanke nezadovoljne statusom koji imaju pri Američkom nogometnom savezu.

– Nikada se nismo našli u ovoj situaciji, mi se pripremamo kao da će se utakmica ipak igrati, kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand.

UEFA je već najavila kako će u petak otvoriti slučaj protiv Danskog nogometnog saveza ukoliko se utakmica ne odigra.

Upitna je i utakmica između Hrvatske i Danske koja se treba igrati 24. listopada u Zaprešiću.

Trenutačno na ljestvici vode Danska i Švedska sa po tri boda, Hrvatska ima dva boda, a Ukrajina i Mađarska po jedan bod. Plasman na SP će izboriti pobjednice skupine, dok drugoplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije.

REZULTATI:

Mađarska – HRVATSKA 2-2 (Csiszar 77, 90+4 / Žigić 79, Dujmenović 90)
Švedska – Danska odgođeno

LJESTVICA:
1. Danska 1 1 0 0 6-1 3
2. Švedska 1 1 0 0 2-0 3
3. HRVATSKA 3 0 2 1 2-4 2
4. Ukrajina 1 0 1 0 1-1 1
5. Mađarska 2 0 1 1 2-7 1

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...