Miletićeve nogometašice dočekuju viceprvakinje Europe

Nakon uzbudljivog remija u Mađarskoj (2:2) u četvrtak, izabranice Božidara Miletića u utorak u Zaprešiću dočekuju jednog od favorita kvalifikacijske skupine, aktualne viceprvakinje Europe, reprezentaciju Danske.

“Mislim da smo u Mađarskoj odigrali jako dobro i osvojili bod, a ne izgubili dva te se tako trebamo i ponašati. Moramo biti realni, taktički smo bili besprijekorni, pogotovo u fazi obrane jer nam Mađarice nisu stvarale stopostotne prigode. Pogotke smo primili iz svojih pogrešaka, no i veće reprezentacije primaju takve golove u posljednjim sekundama i nikome se ne može ništa zamjeriti. Možemo biti ponosni na cure, u ovakvoj je skupini jako zahtjevno doći do bilo kojeg boda. Za sva tri ponekad treba imati i malo sreće, a mi je nismo imali”, rekao je izbornik Miletić.

Kvaliteta suparnica sa sjevera Europe nije upitna, a hrvatska se reprezentacija u ovih nekoliko dana pokušala i maksimalno odmoriti nakon napora iz Györa.

“O Danskoj, kao i Švedskoj, teško je birati riječi. Tamo je ženski nogomet gotovo na prvom mjestu, prodaju se na tisuće ulaznica za te kvalitetne reprezentacije u koje se mnogo ulaže. Danska dolazi u najboljem sastavu, makar nije ispalo korektno od njih što se utakmica u Švedskoj nije odigrala jer nas to sada stavlja u neravnopravan položaj u pripremi utakmice. Mi smo se i fizički i psihički potrošili u Mađarskoj, a one će biti svježe i spremne za utakmicu”, ističe izbornik.

Hrvatska ima dosta problema u svom kadru zbog ozljeda i kartona.

“Mi ionako često moramo tako kompletirati momčad i smišljati nove pozicije kako bismo složili ekipu i stvorili suparnicama probleme. U Zaprešiću će možda biti i težak teren, a Dankinje su tehnički, taktički i fizički na visokoj razini. Međutim, nećemo se predati i uz malo sreće mogli bismo napraviti probleme Danskoj. Mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da Danskoj zakompliciramo život. Pozivam gledatelje da dođu podržati djevojke, one će dati sve od sebe, a vidjet ćete i snažnu Dansku”, zaključio je Miletić.

Utakmica Hrvatske i Danske počinje u 18 sati, a sudit će Lorraine Clarke iz Škotske. Danska i Švedska vode na tablici Skupine 4 s po tri boda, Hrvatska je treća s dva boda, a slijede Mađarska i Ukrajina s po jednim osvojenim bodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...