Mladiću koji je u bolničkom dvorištu razbio glavu dr. Glavanu šest mjeseci psihijatrijskog liječenja – sa slobode

Psihički bolesnom mladiću koji je 12. srpnja prošle godine, u dvorištu zadarske Opće bolnice, napao neonataloga dr. Ivicu Glavana nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave, na zadarskom Općinskom sudu određeno je obvezno psihijatrijsko liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci.

S obzirom na dužnost čuvanja identiteta počinitelja kaznenog djela na dr. Ivicu Glavana, mogu samo potvrditi da je presuda donesena i da je utvrđeno  da je počinitelj kazneno djelo počinio u stanju neubrojivosti (neuračunljivost) i da je donesena mjera obveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u trajanju od 6 mjeseci, kaže Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda.

Poznati zadarski liječnik našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu, budući da ga je mladić, koji tada nije bio hospitaliziran, presreo između Odjela pedijatrije i Neonatalogije i krenuo ga udarati šakama po glavi. Policiju su pozvale medicinske sestre koje su čule buku.

Napadač je tada smješten na Odjel psihijatrije, a zbog teških ozljeda glave, slomljenih čeonih kosti dr. Glavan istog je dana podvrgnut operaciji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...