Modrić: “Igram najbolji nogomet u karijeri”

Hrvatski kapetan Luka Modrić u centru je pozornosti uoči derbija Lige prvaka između Real Madrida i Tottenhama. Utakmica se igra u utorak od 20 i 45 na Santiago Bernabeu i Luka će prvi put zaigrati protiv svog bivšeg kluba.

Modrić je od 2008. do 2012. igrao za Tottenham, a onda je prešao u madridski Real, piše Goal.

“Igranje u Real Madridu je posebna privilegija. To je prvi klub koji je osvojio dva uzastopna naslova u Ligi prvaka. Osvojili smo gotovo sve što se moglo u posljednjih nekoliko godina i moramo ostati jaki te osvojiti što više Liga prvaka u narednim godinama,” rekao je Modrić pa odgovorio na pitanje kako je raditi pod Zinedineom Zidaneom:

“Bili smo svi uzbuđeni i sretni što je legenda poput njega preuzela klupu. Svaki trening pod njim je poseban i sav postignut uspjeh zadnjih godina je zbog njega. On je donio mir i stabilnost te stvorio fantastičan ugođaj. Osigurava da se svi igrači osjećaju važno i posebno. Njegova karizma je odigrala važnu ulogu i mi uživamo raditi s njim. Ponekad zaigra s nama, on i dalje ima jednake vještine iz svog igračkog vremena.”

Od ove sezone na leđima nosi ‘desetku’.

“U Realu je to broj koji ima veliku povijest i kad god sam imao priliku nositi ga, nisam oklijevao. Nositi svoj omiljen broj je posebno, pogotovo kad igrate za najbolji klub na svijetu. Ponosan sam na to, ali važno je ono što radim na terenu. Na kraju dana, to je samo broj, iako je lijepo nositi ga.”

O svom bivšem klubu kaže:

“Tottenham je bio prvi međunarodni klub u mojoj karijeri i tamo sam proveo četiri divne godine. Igrao sam na White Hart Laneu i na njega imam divne uspomene, ali i Wembley je također fantastičan stadion i zadovoljstvo je tamo igrati. Tottenham se puno poboljšao kao klub. Puno su ulagali i ekipa je postala jača. Oni zaslužuju to po svojoj tradiciji i zbog navijača i želim im sve najbolje, osim u dvije utakmice kad budemo igrali protiv njih,” smatra Luka pa opisuje dolazak u Real:

“Nakon četiri godine u Tottenhamu gdje sam došao do vrhunca, morao sam pronaći nove izazove kako bi svoju karijeru podigao na još višu razinu. Real je idealan klub za mene i kad sam čuo da su zainteresirani za mene, nisam oklijevao. Igram svoj najbolji nogomet u karijeri  i osjećam se sjajno svakodnevno. Igranje na Santiago Bernabeu je posebno, to je najljepši stadion na kojem sam igrao i nadam se da će to potrajati još mnogo godina,” zaključio je veznjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...