Nakon gotovo mjesec dana od početka radova na Bulevaru sasvim je jasno – učinak izvođača je poražavajuć!

Radovi na zadarskom Bulevaru (ulica Ante Starčevića) započeli su još 20. rujna, a danas, gotovo mjesec dana nakon njihova početka, i dalje se ne može jasno vidjeti što se to točno promijenilo otkako je uklonjen asfalt s čijom kvalitetom Zadrani ionako nikada nisu imali problema.

Jednostavno se ne može ukazati na konkretne plodove jednomjesečnog rada tvrtki izvođača Vodoinstalacija d.o.o. i Sarađen d.o.o., pa Zadranima koji svakodnevno zapinju u prometnim gužvama zbog ograničenja Bulevara na jednu kolničku traku posao investitora Hrvatskih cesta d.o.o. izgleda kao najveća prodaja magle u posljednjih nekoliko godina.

O tome kojom brzinom napreduju radovi te koliko se zapravo radi najbolje govori naslovna fotografija ovoga članka na kojoj je teško pronaći deset razlika između stanja “prije” i “poslije”. Tužno je to ne samo radi činjenice da se novcem poreznih obveznika (jer Hrvatske ceste su ipak državna tvrtka) plaća nerad, već i zato što bi netko drugi vjerojatno mogao brže i efikasnije obaviti zadani zadatak rekonstrukcije.

Radovi će prema najboljem mogućem scenariju potrajati do 10. studenog, datuma koji je od današnjeg udaljen još 23 dana, ako uključimo vikende, a u gotovo mjesec dana nije dovršena ni prva kolnička traka raskopanog dijela Bulevara, dok drugu, valjda, još čeka isti tretman. Ne zaboravimo da se ovdje radi samo o prvoj fazi radova koja košta 32 milijuna kuna te da bi se uređenje prometnica trebalo nastaviti na dionici Poliklinika-Ravnice, odnosno Obala kralja Tomislava-Liburnska obala.

Jasno je – učinak izvođača radova je poražavajuć, a vizualno si to možete potvrditi u našoj fotogaleriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...