NK Zadar o navodnom divljanju naših igrača: “Nitko nikoga nije morao spašavati od batina!”

U nedjelju je u Unešiću odigrana utakmica između Zagore i Zadra u 10. kolu Treće HNL, a tijekom susreta, nakon dosuđenog jedanaesterca za Zagoru, došlo je do burne reakcije gostujućih igrača.

Zadarski list objavio je da su igrači Zadra nakon te odluke brutalno vrijeđali suca, a legenda zadarskog nogometa Želimir Terkeš ušao u teren kako bi smirio situaciju i zbog toga dobio žuti karton. Nakon što je Index prenio vijest Zadarskog lista, NK Zadar je reagirao demantijem kojeg objavljujemo u cjelosti.

NK Zadar: Nitko nikoga nije morao “spašavati od batina”

“Poštovani,

Dana 30. listopada 2017. na portalu www.index.hr objavljen je članak pod naslovom “SULUDA SCENA U TREĆOJ LIGI Nekad najbolji strijelac HNL-a spasio suca od batina, a ovaj mu se zahvalio kartonom”.

U navedenom članku iznesen je niz netočnih informacija na štetu Nogometnog kluba Zadar s.d.d. i naših igrača pa Vas molimo da, sukladno Zakonu o medijima, objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna, na istovrijedan način na koji su bile objavljene informacije na koje se ispravak odnosi te na istom mjestu programskog prostora.

Prva netočna informacija je već u samom naslovu, budući da na utakmici 10. kola 3. HNL jug NK Zagora – NK Zadar, odigranoj 28. listopada u Unešiću, nitko nikoga nije morao „spašavati od batina“. Ponašanje svih aktera na terenu, kao i gledatelja na tribinama, među kojima su bili i navijači Zadra, bilo je vrlo fer i korektno, o čemu mogu posvjedočiti svi koji su utakmici nazočili.

Što se sporne situacije tiče, jedina istina je da su igrači Zadra, nakon dosuđenog jedanaesterca za Zagoru, prosvjedovali kako to u sportu zna biti u takvim situacijama. Međutim, nitko od igrača Nogometnog kluba Zadar nije prešao granicu ni verbalno, a kamoli fizički, kao što se to senzacionalistički naglašava u tekstu. O tome, uostalom, svjedoče i disciplinske mjere suca Damira Mladina (jedan žuti karton zbog prigovora).

U prilog tome dostavljamo i službeni izvještaj delegata Ante Jelavića o organizaciji i događajima na utakmici, kojega su potpisali i delegat i sam sudac Mladin, a gdje piše:

“U 63. minuti sudac je opravdano dosudio kazneni udarac za domaću momčad, a isti nije realiziran. Sve opomene ispravno dodijeljene. U dobroj i zanimljivoj utakmici domaća ekipa bila je bolja u prvom dijelu, a gostujuća u drugom te je prikazani rezultat i realan. Problem su bili skupljači lopti kojih je do pred sam kraj gotovo i nestalo. Sudačka četvorka susret je vodila dobro (više u kontroli). Ponašanje svih aktera fer i korektno. Prijem i ispraćaj službenih osoba i gostiju fer i korektno.”

S poštovanjem,
Uprava Nogometnog kluba Zadar s.d.d.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...