Novi izbornik Dalić: “Spreman sam”

Izbornik Zlatko Dalić obratio se prije prvoga treninga kojega će voditi kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

– Gledao sam utakmicu s Finskom doma. Nažalost, Hrvatska nije pobijedila – rekao je Zlatko Dalić i komentirao stanje s ozljedama.

– Nadam se da će Mandžukić i Lovren biti spremni sutra, kazao je za 24sata.

Ovo će za njega biti vrhunac karijere, nije dvojio niti sekunde kad je stigao poziv.

– Vodio sam finale Lige prvaka u Aziji, prije toga i polufinale, ali ovo je najveća i najvažnija utakmica za mene. Hrvatska je svetinja nama Hrvata, nju se ne može odbiti. Znam da neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu. Nije bilo vremena za treninge i analize. Pokušat ću razbuditi igrače.

– To je velika promjena u mojem životu, nakon posla u Aziji bio sam na odmoru sedam mjeseci, opustio se, a onda se sve promijenilo u roku od jednoga sata. Znam da je ovo najteži posao u Hrvatskoj, najdelikatniji, velika je odgovornost na meni. Očekivanja su velika i ja sam taj koji može sve izgubiti, ali u pitanju je naša reprezentacija, ja sam spreman sve prihvatiti. Imao sam nekoliko ponuda prije ove, ali sve sam ih odbio ni trepnuvši.

– Igrači su svjesni situacije u kojoj smo se našli, da možemo ne proći na Svjetsko prvenstvo. Oni prihvaćaju odgovornost i znaju da je na nijma sve. Moraju to popraviti, dati sve od sebe i pokazati svoju kvalitetu. Nemam prostora za neke velike taktičke izmjene, napravit ću neke rošade u momčadi, nekim igračima promijenit ću pozicije, ali moramo zadržati svoj stil igre. Mislim da smo mi kvalitetnija reprezentacija, uz sav respekt Ukrajini, njihovoj dobroj igri i izborniku.

Više pročitajte na 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...