Od danas u Kneževoj palači prodaja ulaznica za svečano otvorenje Koncertne sezone Zadar

Od ponedjeljka, 2. listopada na Info pultu u Kneževoj palači (od 11 do 13 i 18 do 20 h) počinje prodaja ulaznica za koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Ansambl će svečano otvoriti Koncertnu sezonu Zadar 2017./18. u Hrvatskom narodnom kazalištu u ponedjeljak 9. listopada s početkom u 20 sati u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

Orkestrom će ravnati talijanski umjetnik Enrico Dindo, nekadašnji učenik Antonija Janigra čije je umijeće slavni Mstislav Rostropovič ocijenio izuzetnim i potpunim, a koji danas gradi dvije istovremene karijere – dirigentsku i violončelističku. Na njegovu premijernom nastupu u Zadru publika će imati povlasticu upoznati ga na oba polja podjednako. Kao violončelist izvest će čak tri skladbe:mladenačku Romanze Richarda Straussa, pjesmu srednjovjekovnih minstrela Aleksandra Glazunova, po kojoj smo nazvali ovaj koncert, te Rondo Antonína Dvořáka. Sve to bit će uvod u grandiozni, završni dio koncerta u kojem će Enrico Dindo ravnati Prvom simfonijom Roberta Schumanna. Bogati romatičarski simfonijski program koji u Zadru izvode glazbenici hrvatske nacionalne televizije pod ravnanjem šefa-dirigenta s kojim su u posljednje tri godine doživjeli vrhunce svojega umjetničkog rada, zamaman je početak gradske jesenske kulturne sheme prepune jedinstvenih glazbenih poslastica.

Ulaznice će se na dan koncerta osim u Kneževoj moći kupiti u HNK Zadar i to sat vremena prije početka koncerta.

Cijene ulaznica su: 60,00 kn i 50,oo kn

Ciklus pretplate – svečano otvorenje Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Ponedjeljak, 9. 10. 2017.

HNK Zadar, 20 h

Le Chant du Ménestrel

SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a

Enrico Dindo, violončelo / dirigent

R. Strauss, A. Glazunov, R. Schumann, A. Dvořák

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...