Održana radionica “Patchwork – slikanje krpicama”, radovi će biti izloženi u Gradskoj knjižnici

Dana 26.10.2017. održana je radionica  “Pačvork (Patchwork) – slikanje krpicama” . Na radionici su sudjelovale 13 polaznica, a radionica je trajala od 16:00 do 20:00 h.  Polaznicama je pokazana tehnika spajanja malih komada tkanina u veću cjelinu, te su se polaznice okušale u izradi raznih predmeta poput torbica, nesesera ili jastučnica. Predmeti nastali na izložbi bit će izloženi u gradskoj knjižnici od 27.11. 2017. do 02.12.2017. obilježavajući Europski tjedan recikliranja.

Sljedeći ciklus radionica održat će se 9.11. i 10.11.2017. pod nazivom „Pletemo s novinama“ gdje će se od starih novina i papira izrađivati razni korisni predmeti poput košarica, kutija, raznih novogodišnjih ukrasa i sl.. Tehnika pletenja košarica slična je tradicionalnoj tehnici pletenja kojom su se stoljećima služili u narodu pletući košarice od pruća.

Svi sudionici radionica kreativnog recikliranja dobili su ili će dobiti  platnenu vrećicu koja sadrži  publikaciju Možeš i ti! (samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša), kojoj je cilj potaknuti građane na aktivno i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu, te edukativnu brošuru „Razmisli! Odvoji! Recikliraj!“ u kojoj se nalaze upute za pravilno odlaganje otpada, ali i kroj za izradu stopera za vrata u obliku sove kao i upute za izradu.

Radionice se provode u  sklopu projekta “Zeleni telefon: Možeš i ti” financiranog od strane Grada Zadra s ciljem poticanja građana/ki na odgovorno ponašanje u domaćinstvima u odnosu na otpad i uopće na očuvanje okoliša, te na aktivno sudjelovanje u istome putem recikliranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...