Osnovan “NINART foto klub” za sve ninske ljubitelje fotografije

Na inicijativu Marina Stulića profesionalnog fotografa iz Nina održana je osnivačka skupština Udruge “NINART foto klub” jer je zabilježeno da u kraljevskom gradu ima puno zaljubljenika u fotografiju. Osnivači udruge su: Marin Stulić, Jakov Magaš, Ante Šalov, Marija Dejanović, Anđela Zorić, Arleta Vidić, Kristijan Čvrljević, Ana Glavan i Tereza Proroković.

Za predsjednika Udruge “NINART foto klub” izabran je Marin Stulić, za dopredsjednika Jakov Magaš, a za tajnicu udruge izabrana je Anđela Zorić koji zajedno čine Upravni odbor od tri člana. Za likvidatoricu je izabrana Arleta Vidić, dok su članovi Nadzornog odbora Ante Tonči Šalov,  Marija Dejanović i Ana Glavan.

Udruga se osniva zbog djelovanja na području tehničke kulture te djelatnosti kojima se podiže razina i unapređuje fotografska i tehnička kultura kao dio opće kulture te ostale djelatnosti u skladu sa Zakonom o tehničkoj kulturi. Cilj udruge “Ninart foto klub” je poticanje i razvijanje tehničke kulture, osobito u fotografskoj tehnici te organiziranje kreativnih radionica, foto druženja i susreti s drugim klubovima i udruženjima širom regije. Nadalje, cilj udruge je suradnja sa gospodarskim i drugim organizacijama i državnim tijelima, njegovanje zajedničkog duha i vrijednosti fotografskog stvaralaštva i sudjelovanje u humanitarnim, ekološkim i drugim akcijama.

“Aktivnosti naše udruge povezane su sa krajolikom u kojem živimo. Kakva se ljepota može pronaći u Ninu na 5 km u promjeru takva se ne pronalalzi nigdje, od Velebita koji mijenja boje do raznolikosti u prirodnim krajobrazima i raznih vrsta ptica. Temeljeno na statutu planirane djelatnosti  Udruge “NINART foto klub” su fotografiranje prirodne i kulturne baštine, tradicijskih običaja i svetkovina na području grada Nina, organiziranje izložbi i sudjelovanje i nastupanje udruge i njezinih članova na odgovarajućim natjecanjima, izložbama, sajmovima i slično, organiziranje stručnih putovanja, posjeta izložbi i razmjena znanja, promidžbene aktivnosti radi povećanja prepoznatljivosti ninskog kraja i poboljšanje njegovog imidža, suradnja na promidžbi i marketingu turističkog mjesta i ninskih običaja u zemlji i inozemstvu” rekao je predsjednik Marin Stulić, te dodao kako se svi zainteresirani ljubitelji fotografije mogu pridružiti “NINART foto klub”.

Ante Tonči Šalov izrazio je zadovoljstvo te je rekao ” Podržavam hvalevrijednu inicijativu. Fotografijom sam se počeo baviti još u osnovnoj i nastavio u srednjoj školi i drago mi je što se ova udruga pokreće u Ninu. Fotografija je zaustavljanje momenta svita, a u Ninu ima široka lepeza motiva, ima se puno toga za pokazati i Nin zaslužuje da ga se pokazuje putem fotografija i ove udruge.”

TEKST PRIPREMILA: dr. sc. Marija Dejanović

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...