Pešut: “Nije istina da sam tukao nećaka, dao sam mu samo dva šamara”

Mario Pešut, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u gradu Zadru i član Gradskog obora zadarskog HDZ-a, proglašen je krivim i novčano kažnjen na prekršajnom sudu u Zadru zbog obiteljskog nasilja.

Incident se zbio 25. svibnja, a pročelnik je uhićen, doveden na Prekršajni sud i pušten. Teretilo ga se da se posvađao s majkom svojega nećaka te je šakama istukao nećaka po glavi i leđima, pišu 24sata.

– To nije istina. Udario sam mu dva šamara, a da sam ga tukao šakom, priča bi drugačije završila jer sam se bavio boksom. On se meni prije toga unio u lice i opsovao mi majku, pa sam ga zato ‘trisnuo’. Meni bi bilo najlakše platiti tih nekoliko stotina kuna, ali nisam kriv! Oni me godinama teroriziraju, rekao je za 24sata pročelnik Pešut i dodao da će na sudu dokazati da je on žrtva obiteljskog nasilja.

Nećak Karlo Pešut za Index.hr rekao je kako je tog dana stric Mario bio alkoholiziran i da mu je izvrijeđao majku te krenuo prema njoj prije nego što se umiješao.

–  Informaciju o nepravomoćnoj sudskoj presudi u postupku protiv pročelnika Marija Pešuta saznali smo iz medija. Gradska uprava poštovat će sve propisane zakonske odredbe neovisno o kome se radi, kazao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...